Vrijwilligers zijn het belangrijkste onderdeel van Stichting VakantieKind; zonder de gemotiveerde inzet van zo’n 80 vrijwilligers per jaar zouden onze vakantieweken nooit zo succesvol zijn als ze nu zijn.

Ieder jaar doen we een beroep op een groot aantal enthousiaste mensen die zich volledig belangeloos inzetten om onze deelnemers een onvergetelijke week te bezorgen. Als leiding ben jij degene die mede bepaalt hoe de vakantieweek verloopt. Naast het organiseren en begeleiden van activiteiten ben je medeverantwoordelijk voor het algehele welzijn van de deelnemers. Maar bovenal moet je ervoor zorgen dat jij, de rest van de leidingploeg en de deelnemers een fantastische week beleven, vol lol en gezelligheid!

Zoals je waarschijnlijk al ontdekt had, organiseert Stichting VakantieKind vakantieweken voor 4 leeftijdsgroepen:

• Voor de 7-11 jarigen is er KinderDorp.
• Voor de 11-14 jarigen is er TienerWoud.
• Voor de 14-16 jarigen is er JeugdCamping.
• Voor de 14-17 jarigen is er de JongerenHike

De vakantieweken zijn volledig verschillend van opzet; je keuze zal dan ook sterk afhankelijk zijn van je persoonlijke voorkeur voor bijvoorbeeld leeftijdsgroep, soort activiteiten en team waarmee je samenwerkt.

Er is wel een aantal vereisten om leiding bij ons te worden. Om te beginnen houden wij de minimumleeftijd van 18 jaar voor KinderDorp/TienerWoud en 21 jaar voor JeugdCamping/JongerenHike aan. Daarnaast gelden natuurlijk de vanzelfsprekende vereisten dat je affiniteit moet hebben met de doelgroep, goed in een groep kunt functioneren, verantwoord en enthousiast bent in de omgang met kinderen en bereid bent de deelnemers te helpen met de persoonlijke verzorging.

Daarnaast ben je aanwezig op de door ons georganiseerde trainingsmomenten. In 2021 zijn dit de IntroductieAvonden via Teams. De eerstvolgende vindt plaats op 17 mei om 19:30. Tevens word je als nieuwe vrijwilliger verwacht op 3 van de 5 basisworkshops die online plaatsvinden. Deze vinden plaats op 6, 11, 18 en 27 mei en op 3 juni om 19:30. Voor meer informatie over de basisworkshops kun je contact opnemen via het contactformulier. Het Trainings- en VoorbereidingsWeekend van 11 t/m 13 juni is verplicht voor álle vrijwilligers.

Nog vragen? Wij beantwoorden ze graag. Klik hier voor het contactformulier.

Overtuigd? Leuk! Meld je hier aan als vrijwilliger.