Wie kan er beter vertellen wat VakantieKind nu eigenlijk is dan de vrijwilligers zelf. Hieronder vind je de verhalen en ervaringen van onze vrijwilligers, om te beginnen die van Petra en Tom & Stijn. De komende tijd zullen hier meer ervaringen worden geplaatst. 

 

Petra: Vrijwilliger bij Stichting VakantieKind

Maak kennis met Petra. Ze was in 2018 voor de tweede keer mee als vrijwilliger. Hieronder lees je wat zij heeft meegemaakt tijdens en voor de week.

Mijn oudste broer gaat al een aantal jaren mee als vrijwilliger. Elke keer hoorde ik zijn verhalen thuis. Verhalen die voor altijd bij hem blijven, verhalen waarin ik zijn positieve energie kon voelen dat hij dit deed. Het trok mij zo aan dat ik mij ook ben gaan opgeven als vrijwilliger.

Klik hier om het hele verhaal van Petra te lezen.

 

 

 

Tom & Stijn: gingen voor ‘t eerst als leiding mee naar KinderDorp

Het voorbereidingsweekend is achter de rug, met elkaar hebben we via WhatsApp de laatste puntjes op de i gezet voor een briljant bosspel, de huisjes zijn gereed gemaakt voor de komst van de kinderen: het is zaterdagmiddag en we zijn er klaar voor!

Maar – om met het controversiële Koningslied te spreken – kun je er wel ooit klaar voor zijn? Binnen een mum van tijd staan er meer dan 30 kinderen met ouders/verzorgers op het terrein. Er worden bedden geclaimd: “Ik wil boven in het stapelbed!”, de één is al direct aan het spelen met een diabolo terwijl een ander het afscheid toch wat moeilijker vindt. Of ze meteen in je nek springen of nog even de kat uit de boom kijken, de energie is direct voelbaar.

Klik hier om het hele verhaal van Tom & Stijn te lezen.