Samen met de andere vrijwilligers en de kinderen/jongeren, maken jullie er ongetwijfeld een geweldige week van. Een week die vaak als onvergetelijk wordt beschreven, door de vele mooie, gezellige, grappige en soms ontroerende momenten.

Grote spellen in het bos, sporten, zwemmen, disco, samen eten, knutselen, een kampvuur maken, bonte avond.. een aantal van deze elementen komen in elke week wel terug. Als vrijwilliger meegaan betekent natuurlijk verantwoordelijkheid, maar het is bij uitstek ook zeker een week waar je jezelf weer even kind kunt voelen.

Uiteraard sta je er niet alleen voor. Tijdens het trainings- en voorbereidingsweekend word je goed voorbereid op wat komen gaat, en je draait de vakantieweek met een heel team en een hoofdleiding. Zo leer je van elkaar, bijvoorbeeld hoe je met verschillende situaties omgaat of hoe je levend stratego nou het beste kunt organiseren.

Praktische zaken

Tijdens de trainingen en gedurende de vakantieweek bieden wij je natuurlijk volledige kost en inwoning. Daaronder vallen alle maaltijden, koffie/thee/fris en snacks tijdens de vakantieweek. Op het Trainings- en VoorbereidingsWeekend is er ook bier en wijn. Om te slapen zijn er bedden (tijdens de vakantieweek kun je ook in een tent slapen, afhankelijk van welke vakantieweek je meegaat).

Verder sluiten wij een aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering voor je af, die geldig is tijdens de vakantieweek. Ten slotte worden (reis)kosten die je tijdens de vakantieweek maakt, vergoedt. Reiskosten van en naar de locaties worden niet vergoed.

Stage en studiepunten

VakantieKind biedt plaats aan een beperkt aantal studenten voor hun stage; voor meer informatie over de mogelijkheden kan je contact opnemen met onze Coördinator Vrijwilligers via vrijwilligers@vakantiekind.nl.

Ga je als leiding mee tijdens een van onze vakantieweken dan levert dat bij een aantal opleidingen ook studiepunten op; hiervoor moet je toestemming hebben van je opleidingscoördinator.

Nog vragen? Wij beantwoorden ze graag. Klik hier voor het contactformulier.

Overtuigd? Leuk! Meld je hier aan als vrijwilliger.