Het verhaal van..

Tijdens de zomerkampen van 2011 hebben enkele leiding van verschillende kampen een verhaal geschreven over hun week. Wat was het verhaal tijdens de kampweek, welke activiteiten hadden de vrijwilligers bedacht? Hieronder een impressie van de leiding van de kinderkampen.

KinderDorp Vierhouten week 1 (kinderkamp)

Roy (HL), Mariëlle, Joram, Nienke, Vera, Ilona, Jorit, Cathelijne, Anneruth, Terry en José (kookleiding)
FBI agent Bob is radeloos. De kist met spullen voor de bonte avond is spoorloos verdwenen! In de showbizzwereld heeft natuurlijk niemand iets gezien of gehoord, maar het zorgt er wel voor dat alle artiesten hun optredens af moeten zeggen. Het circus, het Tennis Tournament, de muziekavond en ook het theater: alle deuren moeten sluiten. Wie is de dader? Kunnen de kinderen Bob helpen om de kist terug te vinden, zodat de bonte avond toch door kan gaan?
KinderDorp Woensberg 1 (kinderkamp)
Frans (HL), Saskia, Cynthia, Koert, Suzanne, Rosita, Camilla, Melle, Hanne, Charlotte, Petra (kookleiding) en Eva (kookleiding)

“De brief voor de koning”
Tiuri komt in een situatie terecht dat hij een brief moet bezorgen naar de koning van het land Unauwen. Op zijn tocht komt hij vijanden, maar ook vrienden tegen. Zal het Tiuri lukken om de brief te bezorgen? En wat staat er in de brief….
Overdag spelen we in het gebied waar Tiuri is, ’s avonds voor het slapen gaan een spannend avontuur, live in beeld gebracht in 4D, waarbij naast de leiding ook kinderen een rol kunnen spelen.
Spanning tot de laatste scene!

KinderDorp Woensberg 2 (kinderkamp)

Marjo (HL), Remy, Anouk, Lisa, Lotte, Sofie, Raj, Hanneke, Wesley, Marieke  en Inge (kookleiding)
In week 2 gaan we een reis om de wereld maken. Zo doen wij Afrika aan, bezoeken we Australië, USA, Latijns-Amerika, de Zuidpool en zelfs het alom bekend Chipan. Het team bestaat uit een goede mix van oud- en nieuw leiding (precies half om half!) in alle leeftijden en uit heel Nederland.
Tijdens de voorbereidingsdag hebben we onze krachten gemeten met het lasergamen. Hier kwamen van sommigen nog niet ontdekte kanten boven, maar dat is misschien maar goed om te weten voor de week.
We hebben er al veel zin in!

Jeugdcamping Vierhouten 1 (jongerenkamp)

Jitske (HL), Mark, Nynke en Roy

JC1 Always in touch! De eerste week van JeugdCamping staat in het teken van social media. Met Hyves, Facebook en Twitter is online sociaal doen hot en niet meer weg te denken bij de jeugd. Aan de hand van hun zelfgemaakt profiel kunnen de deelnemers elkaar krabbelen, RESPECT tonen en Smileys plakken op een niet digitaal profiel. Natuurlijk kan je ook je WieWatWaar tonen en maken we als herinnering een bundel van alle krabbels. Het traditionele herinnerings-boekje krijgt bij JC 1 opeens een ander uiterlijk.
Naast het sociaal doen via een niet digitaal social media, wordt er op de bonte avond de theatersport wedstrijd gefilmd. Het is de bedoeling dat die film op You Tube komt en ook op de pas gemaakt profielen op Hyves en Facebook zelf. De grootste uitdaging voor ons team is deze week zeker de vraag; ‘hoe gaan we met het fotobeleid om?’
Volg je ons ook? (JC1_2011)

JeugdCamping Vierhouten 2 (jongerenkamp)

Framke, Vienna, Bert, Howista

Alles wat met kleur te maken heeft wordt geplaatst, want bij True Colors kunnen we allemaal onze echte kleur laten zien!

Zaterdag worden de deelnemers binnengehaald door niemand minder dan Cindi Lauper en elke dag zal in het teken staan van een kleur, waar de activiteiten natuurlijk naadloos op aansluiten ! Wist je trouwens dat Goethe al door had hoe belangrijk kleur is in ons leven? Hij heeft er een levenswerk over geschreven. Je zal het maar niet weten… De deelnemers zullen zich trouwens nog groen en geel ergeren wanneer ze merken dat er ontzettend veel gefietst gaat worden.
Rood van inspanning zullen ze op bestemming aankomen, hopelijk in Hattem (op moment van schrijven is de activiteit nog niet zeker) om lekker te survivallen…

JeugdCamping Vierhouten 3 (jongerenkamp)

Linda, Willem, Vera, Micha

Dit jaar staat onze kampweek in het thema van de “Love Boat”.
Natuurlijk zal de tune hiervan non stop gedraaid worden op het kampterrein en daarnaast mogen de deelnemers het kampterrein betreden via een loopbrug en krijgen ze bij aankomst een mooie bloemenketting aangeboden.
Het zwembad inclusief poolboy zal geregeld open zijn en ook de ijsschotsen zullen niet ontbreken. En zoals op iedere love boat zullen ook de optredens van beroemde zangers niet ontbreken! We hebben er ontzettend veel zin in.

Extra

Het is belangrijk om in de aandacht te staan als kamporganisatie. Niet alleen voor onze eigen bekendheid, maar ook om te zorgen dat alle kinderen op vakantie kunnen gaan.
Want vakantie is voor iedereen!
Daarom staat het adres www.vakantiekind.nl op allerlei websites, delen we flyers en folders uit en doen we graag mee aan interviews. Tenslotte vindt u ons op banenmarkten, stagemarkten en op een beurs waar recreatie en vakantie wordt gepromoot.

Neem contact op:

Wilt u ons bereiken voor de bovengenoemde doeleinden, neem dan contact op met het bestuur. Er kan dan gekeken worden of een vrijwilliger zich in kan zetten op een markt, een bijeenkomst of een evenement. Maar ook kan er iets worden uitgelegd op een school of een opleiding. Zoek je materiaal voor je spreekbeurt, dan kun je ons daar ook over vragen.